Als zwanger zijn of het moederschap anders gaat dan verwacht en gehoopt

Inge Vogelaar

- Hoorn, Amsterdam IJburg -

De afgelopen 20 jaar heb ik ervaring opgebouwd in het werken met vrouwen bij wie zwanger zijn en het moederschap niet gaat zoals ze hadden verwacht of gehoopt. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen die zich somber voelen en angst,- of stressklachten ontwikkelen in deze bijzondere tijd. Het komt veel voor dat vrouwen in wat de mooiste periode van hun leven had moeten worden, deze nare gevoelens ervaren. Laat je niet langer leiden door beangstigende gedachten of onzekerheden over het (aanstaande) moederschap. Je kunt echt iets aan deze klachten doen.

Ook na het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap kleurt die roze wolk plotseling gitzwart. Blijdschap en verlangen maakten plaats voor heftige emoties als verdriet, onzekerheid, boosheid, ongeloof, jaloezie, schuld en schaamte. Familie en vrienden zeggen vaak net de verkeerde dingen en soms heb je zelfs het gevoel dat jij en je partner elkaar niet meer begrijpen. Helaas kan ik alle pijn en verdriet niet voor je oplossen. Ik kan je wel leren hoe rouw werkt. Hoe je kunt omgaan met wisselende emoties, gevoelens van angst, piekergedachtes en onbegrip vanuit je omgeving. Allemaal nare maar normale gevoelens waar je soms wat extra ondersteuning bij kunt gebruiken. Ik ben specifiek opgeleid om vrouwen of stellen te begeleiden na zwangerschapsverlies.

Veel stellen lopen tegen relatieproblemen aan in de eerste jaren van het ouderschap of na het verlies van een kindje. Veel stellen blijven aanmodderen, hopende dat deze moeilijkheden vanzelf weer voorbij gaan. Wat ze zich vaak niet realiseren is dat ze echt iets kunnen doen om de verbinding met elkaar weer te herstellen. Als EFT relatietherapeut kan ik jullie hierin begeleiden.

Door mijn jarenlange ervaring op zowel fysiek (oefentherapie) als psychologisch (gestalttherapie) vlak, kijk ik naar jou als geheel en stem ik mijn behandeling af op jouw/jullie persoonlijke situatie. Met inzichtgevende gesprekken, praktische oefeningen en waardevolle informatie krijg jij weer grip op je leven.

Neem gerust contact met me op of kijk eens op www.ingevogelaar.nl

Inge Vogelaar heeft een hulpaanbod bij de volgende indicaties:

 • Vastlopen in het moederschap
 • Stressklachten tijdens de zwangerschap
 • Rouwverwerking na het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap
 • Relatieproblemen bij stellen met jonge kinderen
 • Somberheid en angstklachten
 • Vermoeidheidsklachten
 • Angst en paniekaanvallen
 • Hyperventilatie
 • Postpartum depressie
Inge Vogelaar (1979), Gestalttherapeut bij Inge Vogelaar

Inge Vogelaar (1979)

- Gestalttherapeut -

Je kunt anderen niets leren; je kunt hen alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.

Contactinformatie

Openingstijden

Op afspraak. Op werkdagen van 9:00 tot 18:00. ’s Avonds ook mogelijk.
2e locatie: Cas Oorthuyskade 192, 1087 BB Amsterdam IJburg

Inge Vogelaar (1979), Gestalttherapeut

De afgelopen 20 jaar heb ik veel ervaring opgebouwd in het werken met vrouwen bij wie zwanger zijn en het moederschap niet gaat zoals ze hadden verwacht of gehoopt. Als Gestalttherapeut bied ik psychologische begeleiding aan voor (aanstaande) moeders met angsten, stress en somberheidsklachten. Daarnaast ben ik relatietherapeut voor stellen met jonge kinderen en specifiek opgeleid om vrouwen (en hun partner) te begeleiden die een kindje verloren tijdens de zwangerschap.

Tijdens mijn eerste zwangerschap begon ook mijn roze wolk behoorlijk te donderen. Ik verloor mijn kindje na een zwangerschap van ruim 5 maanden. De zwangerschap die daarop volgde, kostte mij veel energie door angst en onzekerheid.

Binnen mijn vakgebied blijf ik me voortdurend bij,- en nascholen. Ik zit in intervisie en supervisiegroepen en ben ingeschreven in diverse kwaliteitsregisters en bij verschillende beroepsverenigingen.

Je kunt anderen niets leren; je kunt hen alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.

- Galileo (Italiaans natuurkundige 1564-1642) -

Therapieën

 • Gestalttherapie
 • Oefentherapie Mensendieck
 • Relatietherapie
 • Begeleiding na zwangerschapsverlies
 • Coaching

Gestalttherapeuten

 • Inge Vogelaar Msc

Adresgegevens

Drieboomlaan 164, 1624 BR Hoorn

Inge Vogelaar

- Drieboomlaan 164, 1624 BR Hoorn -

Top